Előzetesbe került a bicskei gyermekotthon vezetője

gyermekek elleni erőszak, szexuális erőszak, molesztálás, abúzus, pedofília, Bicske, Batthyány-kastély, Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola
Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola, Bicske
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint nyolc éven át zaklatta a rájuk bízott gyermekeket.
Vágólapra másolva!

A férfi ellen a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőügyben nyomoznak.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola, ahol a gyanú szerint 8 éven zaklatott gyerekeket az intézmény vezetője Forrás: Civertan Grafikai Stúdió - Wikipedia - CC BY-SA 2.5

Az ügyészség szerint a gyanúsított 2007 és 2016 között a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, súlyosan megszegte a feladatából eredő kötelességét, és veszélyeztette a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Az ügyészség szerint feltételezhető, hogy

a gyanúsított a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, veszélyeztetné annak eredményességét,

emellett a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, ezért kérték a férfi előzetes letartóztatását, amit a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett a szabadlábra helyezés érdekében.

Az RTL Klub esti Híradójában, majd a Házon kívül című műsorában október elején a bicskei gyermekotthon két volt lakója névvel és arccal vállalt nyilatkozatában azt mondta,

az intézet igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, őket négy, illetve nyolc éven keresztül zaklatta.

Azonnal felfüggesztették állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendeltek el, illetve feljelentést tettek a rendőrségen. Külső vezető vette át a gyermekotthon irányítását. A törvény kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását teszi lehetővé ebben az ügyben.