Újra előzetesbe került Budaházy György

Budaházy György
Budapest, 2016. augusztus 30. Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bűntette miatt indult per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án. A bíróság elsőfokú ítéletében tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Csütörtök este újra előzetes letartóztatásba került Budaházy György. A férfit augusztus végén első fokon 13 év börtönre ítélték terrorizmus miatt. Az ügyész azonban fellebbezett, amikor a férfi kikerült az előzetesből, az ügyvédje szerint ez lehet az oka, hogy most szigorították az ellene hozott kényszerintézkedést. Morvay Krisztina közkegyelmet adna a Hunnnia-ügy minden szereplőjének.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este újra előzetes letartóztatásba helyezték Budaházy Györgyöt – írja az Mno.hu. A korábban 13 év börtönre ítélt Budaházyt a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bűntette miatt indult per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken augusztus 30-án Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az Mno.hu úgy értesült Budaházy György családtagjaitól, hogy

a rendőrség nagy erőkkel vonult ki

a házukhoz este fél hat körül.

Az ügyvédje nem érti

Budaházy ügyvédje a lapnak azt mondta, hogy ő eddig nem kapott tájékoztatást az előzetes letartóztatás újbóli elrendeléséről. Védence korábban már volt előzetes letartóztatásban, kiengedése után azonban az ügyész fellebbezett, és feltehetően ennek hatására másodfokon újra elrendelték a szigorúbb kényszerítő intézkedést.

„Érthetetlen a bíróság döntése, mert

Az előzetes letartóztatás elrendelésének ugyanis ezek a feltételei” – mondta Szikinger István.

Morvay közkegyelmet adna

Budaházy október 26-án a Kuruc.infó-nak azt írta, hogy ezen a napon a rendőrség az ügyükben lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott társainál járt, hogy tájékozódjon a nyomkövető eszköz beüzemelésének lehetőségéről a házi őrizet helyén, mert a Fővárosi Ítélőtábla – ahová az ügyük felkerült – erre utasította őket.

Ebből Budaházy arra a következtetésre jutott, hogy szigorítani akarják a velük szemben érvényben lévő kényszerintézkedést.

– írta az oldalon Budaházy.

Az este Morvay Krisztina, független EP-képviselő közleményében arra kérte a Jobbik, illetve a Fidesz parlamenti képviselőit, hogy

részesítsék közkegyelemben

Budaházyt és a Hunnia-ügy többi vádlottját.

13 évre ítélték első fokon

Budaházy Györgyöt augusztus végén a Fővárosi Törvényszék első fokon 13 év börtönre ítélte terrorcselekmények elkövetése miatt.

16 társa közül egy 12 évet, négy 10 évet, egy további pedig 9 évet kapott.

Ketten kaptak két év körüli felfüggesztett szabadságvesztést, a többieket pedig 5–7 év közötti letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A vád szerint az általa vezetett szervezet, a Magyarok Nyilai a felelős a 2000-es években több MSZP- és SZDSZ-iroda, illetve több képviselő otthona ellen elkövetett Molotov-koktélos támadásokért. Budaházy tagadta a vádakat.