Belső vizsgálat indult a rendőrgyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Irodánál belső vizsgálat indult a bőnyi rendőrgyilkosság miatt. Többek közt arra keresik a választ, hibázott-e valaki, amikor a házkutatáshoz nem kérték a TEK közreműködését.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozó halála miatt – értesült a Magyar Idők.

Miért nem volt ott a TEK?

A lap pénteki számában olvasható cikk szerint a vizsgálat részeként tisztázzák a parancsnoki felelősség kérdését is, vagyis azt, hibázott-e valaki, amikor Bőnybe csak a nyomozókat küldte, és nem kérte a Terrorelhárítási Központ (TEK) támogatását, pedig tudhatták, hogy fegyverek lehetnek a szélsőjobboldali férfinál.

Kapcsolatban állt az egyik romagyilkossal

A Magyar Idők szerint a kórházi ágyán csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, majd a tököli rabkórházba szállított férfi csoportjával kapcsolatban állt a romák elleni sorozatgyilkosság negyedrendű elítéltje, Csontos István, aki 13 év fegyházat kapott. Mint írták, nyomozati iratok tanúskodnak arról, hogy Csontos kapcsolatba került a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival.