Nyolcan haltak meg az utakon a hosszú hétvégén

FOTÓ ÁLTALÁNOS közúti ellenőrzés SZEMÉLY Foglalkozás rendőr KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ autó TÁRGY ÖLTÖZÉK láthatósági mellény rendőri intézkedés munkatárs sofőr szondáztat Szeged, 2013. március 29.
A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai szondáztatnak egy sofőrt
Szeged, 2013. március 29. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai szondáztatnak egy sofőrt 2013. március 29-én a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A balesetek megelőzése, az ittas és az agresszív vezetők kiszűrése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség húsvétkor és az azt megelőző napokban. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Ittas vezetés miatt 69 embert állítottak elő.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt öt napban a rendőrök 225 személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek, a balesetekben nyolcan haltak meg, 59-en súlyos, 158-an könnyű sérülést szenvedtek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 842 embert fogtak el; közülük 174-et körözés alapján, 557 embert azért, mert bűncselekmény elkövetésekor tetten érték.

Ittas vezetés miatt 69 embert állítottak elő Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Október 28. és november 1. között 804 ember akart illegálisan bejutni Magyarországra a magyar–szerb határon. A rendőrök és a katonák 513 embert akadályoztak meg az illegális belépésben, 301-et feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron, az ország belsejében pedig 19 határsértőt fogtak el.

Hat ember ellen közokirat-hamisítás, kettővel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.