Brutálisan megölte a pénzéért

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a 24 éves mátételkei férfi ellen, aki tavaly megölt egy 80 éves mátételkei nőt, majd ellopta a fülbevalóit és a pénzét.
Vágólapra másolva!

A 24 éves férfi az idős asszonyt úgy ismerte meg, hogy 2011-ben kőműves munkákat végzett a házában. Akkor látta meg, hogy a zárkózott, takarékos életmódot folytató asszony milyen körülmények között él.

Mivel a büntett előéletű férfi évek óta rossz anyagi helyzetben volt és tartozásokat halmozott fel, 2015. november 26-án elhatározta, hogy betör házba és ellopja azt, amit tud. Felkészült a bűncselekményre.

Felvett egy kapucnis felsőruhát ls szövetkesztyűt vitt magával.

Amikor reggel 9 órakor a ház hátsó bejárati ajtajához lépett, észrevette, hogy az utcafronti kapu felől éppen hazér a boltból az asszony. Amikor a ház sarkánál befordult a bejárati ajtó felé, a férfi váratlanul előugrott és rátámadt.

Szemből, bal kézzel megragadta, jobb kézzel pedig többször erősen megütötte az arcát és a mellkasát.

Ezután erősen megfogta és megszorította a nyakát. Az asszony elvesztette az eszméletét, a földre zuhant és néhány percen belül meghalt. Az igazságügyi orvosszakértő jelentése alapján a fején, nyakán és a testén nyolcnapon túl gyógyuló súlyos sérüléseket – köztük szegycsonttörést és sorozatos bordatöréseket – szenvedett. Halálát a nyaka megszorítása okozta.

A támadó a ház konyhájába húzta a holttestet és leszedte az asszony arany fülbevalóit, majd felvette a kesztyűket és átkutatta a házat. Megtalálta a pénztárcáját, amelyben pontosan nem tudjuk, hogy mennyi pénz volt, de úgy nagyjából 300 ezer és 800 ezer forint közötti összeg lehetett. Ezt is ellopta.

A gyilkosság után a férfi hazament, eldugta a kesztyűket és a cipőjét, a ruháját pedig kimosta.

Három nappal a rablógyilkosság után elfogták és őrizetbe vették. A pénz és a fülbevaló viszont azóta sem került elő.

Nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják. A főügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kezdeményezett a büntetett előéletű férfivel szemben. A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.