Hazudott a Vasárnapi Hírek: nem fogták el, nincs 100 milliós táska - megszólalt a hírbe hozott ügyvéd

Vágólapra másolva!
Kertész Balázs ügyvéd szerint valótlanságokat állított az állítólagos elfogásáról és a 100 millió forint lefoglalásáról szóló Vasárnapi Hírek-cikk. Az írás azonnali eltávolítását kérte és pert indít a lap ellen. Az eredeti cikket már le is vették az újság honlapjáról.
Vágólapra másolva!

A Vasárnapi Hírek mai cikkében azt állította, hogy őrizetbe vették Kertész Balázs belvárosi ügyvédet, és százmillió forint készpénzt is lefoglaltak nála. Az Origo elérte az ügyvédet, aki szerint ebből semmi sem igaz.

– mondta Kertész Balázs. Azt is mondta, hogy az elmúlt egy hetet külföldön töltötte a gyerekeivel, úgyhogy már csak ezért sem foghatták el a rendőrök. Hozzátette, egyetlen olyan helyszínen sem volt rendőri intézkedés, amely hozzá köthető, és arról sem tud, hogy annak az ügyvédi irodának a tagjaival szemben bármilyen intézkedésre sor került volna, ahol dolgozik. Kertész Balázs kijelentette, soha nem volt letartóztatva, és eljárás sem folyt ellene.

Az ügyvéd egy közleményt is kiadott, ebben azt írta: a valótlan tényeket közlő cikk haladéktalan eltávolítását kérte a weboldaltól, valamint polgári jogi lépéseket és büntető feljelentést tesz.

A lap eredeti cikke már nem elérhető egyébként az interneten, helyette egy helyreigazítással kiegészített írás látható. Az első cikkben még azt írták, hogy több forrásból megerősített információik szerint őrizetbe vettek egy befolyásos belvárosi ügyvédet, akinél több százmillió forint készpénzt is lefoglaltak. Az ügyvédet Kertész Balázsként azonosították, akiről azt írták, hogy közeli kapcsolatban áll Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével.

A kabinetiroda közölte, hogy a miniszter büntetőfejlelentést tesz azok ellen, akik asszisztálnak a róla szóló hazugságok terjesztéshez.

Kerestük az üggyel kapcsolatban Gál J. Zoltánt, a Vasárnapi Hírek főszerkesztőjét, de egyelőre nem értük el.