Életfogytiglanit kapott a százhalombattai családirtó

Vágólapra másolva!
Áldozatai házukba fogadták, a drogoktól zavart férfi azonban lemészárolta őket – gyermeküknek pedig életre szóló lelki traumát okozott. A százhalombattai kettős gyilkosság elkövetőjét csütörtökön nem jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték.
Vágólapra másolva!

Gyermekkora óta ismerte áldozatait, szállást is kapott tőlük - mégis lemészárolta őket fiatal éves százhalombattai férfi, akit most első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék.

Drogos, de nem balhés

A most 23 éves elítélt alkalmilag régi iskolatársa szüleinél lakott, Százhalombatta óvárosában – a helybeliek

úgy tudják, hogy néha drogozott,

de a bűntényig nem volt vele különösebb gond.

Nagykéssel gyilkolt

Valószínűleg kábítószer - biofű - és kényszerképzetek hatása alatt állt november 25-én is, amikor belépett szállásadói házába, és egy konyhakéssel megszúrta az őt fogadó 57 éves asszonyt. Ezután a 67 éves férjjel végzett, majd az áldozatokra zárta az ajtót, és a munkából hazainduló fiuk elé ment.

Összezárva a halott szülőkkel

Együtt tértek vissza a házhoz, ahol a gyilkos az ajtónál átadta a kulcsot: megkérdezte gyerekkori barátját,

készen áll-e arra, ami bent várja,

és felszólította, hogy ne sírjon – a fiú csak ezután szembesült szülei halálával. Ennyi azonban nem volt elég,

a gyilkos ki sem engedte a házból a sokkos állapotba került sértettet, kezét és lábát összebilincselte.

Folytatni akarta

A túszt másnap reggel szabadította ki – ekkor mobiljával videofelvételt készített a holttestekről , eltett néhány kést és lakásban talált további mobilt, majd elhagyta a házat. Itt azonban nem fejezte volna be a vérfürdőt: a Blikk szerint a szomszédban lakó önkormányzati képviselővel is végezni akart, az újabb gyilkosságra pedig a képviselő egyik barátját kényszerítette volna életveszélyes fenyegetéssel.

Terve azonban kudarcot vallott, és elmenekült, végül egy buszon fogták el a kettős gyilkosság elkövetőjét. A Budapest Környéki Törvényszék

  • előre kitervelten,aljas célból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés,
  • kifosztás,
  • személyes szabadság megsértése
  • kábítószerrel visszaélés vétsége

miatt mondta ki bűnösnek a 23 éves férfit. A nem jogerős ítélet szerint legkorábban 26 év múlva kerülhetne feltételesen szabadlábra.

Volt elődje is

Szintén százhalombattai az ország talán leghírhedtebb gyilkosa, az egyedül illetve segítőtársaival segítőtársaival

négy fiatal lányt halálra kínzó Balogh Lajos.

A férfi 25 éves börtönbüntetését tölti, amit újabb öt évvel hosszabbítottak meg, mert a börtönben félholtra verte egyik rabtársát. így legkorábban 2025-ben szabadulhatna.

Egy rádióinterjúban Balogh Lajos azt mondta, ekkor újra ölne: olyan piszkos munkát az ország, sőt a világ sem látott, amit szabadulása után művelne.