Tűz egy salgótarjáni társasházban, 32 embert menekítettek ki

Salgótarján, 2016. november 10. Társasház Salgótarjánban, ahol tűz ütött ki egy negyedik emeleti lakásban 2016. november 10-re virradó éjjel. A lángok a felette lévő lakásokra is átterjedtek, a tűz miatt az épületből harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók egy salgótarjáni lakóépületből, amelynek egyik lakásában tűz keletkezett szerdán éjjel - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök hajnalban a honlapján. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök reggel közölte: tizenkét ember elhelyezéséről kellett gondoskodni.
Vágólapra másolva!

A tűz a toronyház negyedik emeletén keletkezett, a lakás teljesen kiégett, használhatatlanná vált, a lépcsőház és a felsőbb emeletek lakásai is telítődtek füsttel, ezért 32 lakót - a Palóc Mentőcsoport közreműködésével - kimenekítettek és melegedő buszokban helyeztek el a munkálatok idejére - mondta a tűzesetet követően Angyal Eszter a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szóvivő hozzátette: az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig, ezért a lakók közül egyelőre senki sem térhet vissza otthonába.

Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott.

A kiemelt riasztási fokozat miatt nemcsak Salgótarjánból, Bátonyterenyéről és Szécsényből érkeztek tűzoltóegységek, hanem a Heves megyei Pétervásáráról is. A katasztrófavédelem szakemberei több vízsugárral fékezték meg a lángokat - tette hozzá.

Angyal Eszter tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, a tűz keletkezésének okait még vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Társasház Salgótarjánban, ahol tűz ütött ki egy negyedik emeleti lakásban november 10-re virradó éjjel Forrás: MTI/Komka Péter