Smasszernak lenni öröm és boldogság – üzeni a váci börtön

smasszer
fiatal és optimista börtönőrök csábítanak a büntetés-végrehajtás váci csapatába
Vágólapra másolva!
Optimista plakáttal toboroz börtönőröket a büntetés-végrehajtás: mosolygó börtönőrök, csábító jelszavak hívnak a Bv-intézetek falai közé.
Vágólapra másolva!

Életpálya, hivatás, stabilitás – ilyen jelszavakkal csábítja a leendő börtönőröket a Büntetés-végrehajtás váci egysége, vagyis a Váci Fegyház és Börtön, az utcákon kihelyezett plakátokon. A plakáton látható páros: a jóképű börtönőr és csinos vörös hajú kollégája Uncle Sam mozdulatát idézve népszerűsíti a szakmát.

A jelentkezőknek azonban tényleg vonzó lehet a minimum bruttó 220 ezer forintos munkabér (nettó 146 300 forint), az ígért cafetéria és a lakhatási és utazási támogatás.

Börtönőrök csábítanak a Büntetés-végrehajtás váci csapatába Forrás: Facebook/Váci Fegyintézet és Börtön

A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága a közelmúltban országos kampányt indított, Orosz Zoltán BVOP-szóvivő azt mondta, hogy

több mint 3600-an jelentkeztek a közelmúltban indított kampányukra.

A Büntetés-végrehajtás két éven belül összesen 2500 új munkatársat venne fel, párhuzamosan az újabb börtönbővítési beruházásokkal.

A balassagyarmati börtön és fegyház tornya. Hamarosan újabb Bv-intézetek is épülnek Forrás: MTI/Komka Péter

A Belügyminisztérium korábbi közlése szerint a következő években Kunmadarason ezerfős, Békésen, Hevesen, Kommádiban Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz rab befogadására alkalmas börtön épülhet, ami enyhíti a jelenlegi intézetek jelentős túlzsúfoltságát.