Svájcban vannak milliárdjai Portiknak

Vágólapra másolva!
A 15 éves fegyházbüntetését töltő olajbűnöző, Portik Tamás a hatóságok szerint egy svájci bankban tárolja milliárdjait, amihez azonban csak személyesen férhet hozzá. Itthon semmi sincs a nevén, írja a Magyar Idők, amely szerint az egykori olajbűnözőnek éppen ezért komoly anyagi gondjai támadhatnak.
Vágólapra másolva!

Portik Tamás Prisztás József meg­gyilkolása ügyében felbujtóként 15 év fegyházat kapott.

A gyilkosság ügyében folytatott nyomozás megállapította, egyetlenegy ingatlan sincs az olajos vállalkozó nevén - írja a lap. A nyomozati iratok szerint Portiknak 2007 és 2011 között nem volt sem adóbevallása, sem magyarországi bankszámlája, ugyanakkor sajtóértesülések szerint svájci számlája lehetett.

A hatóságok nemzetközi jogsegély keretében fordultak a svájci hatóságokhoz, kérve, állapítsák meg, hogy Portik Tamáshoz kapcsolódóan milyen bankszámlák vannak Svájcban, és azokon mekkora összeg van. A Magyar Idők úgy tudja: a svájci hatóságok megerősítették, hogy Portiknak van bankszámlája Svájcban, a rajta lévő összeget azonban nem árulták el.

Annyit közöltek,

a számlához kizárólag a tulajdonos férhet hozzá, a pénzfelvételhez pedig az ő személyes jelenléte is szükséges.

Ez azt jelzi, hogy a volt olajbűnöző még a családtagjaiban sem bízott meg.

Portik tehát minden bizonnyal jogerős büntetésének letöltése után férhet hozzá vagyonához. Azt pedig, hogy ez mikor következik be, nem lehet tudni, hiszen az egykori alvilági vezetővel szemben több büntetőeljárás is folyamatban van - írja a Magyar Idők.

Portik Tamás a Prisztás-gyilkosságért 15 évet kapott, egy másik perben többek között az Aranykéz utcai robbantásért és a Fenyő-gyilkosságért elsőfokon 13 évet kapott, de az ügyészség ott életfogytiglani ítéletért fellebbez.

Portik neve legutóbb akkor került a hírekbe, amikor Portik egykori cellatársa azt nyilatkozta róla a TV2 Tények című műsorában, hogy ő pénzelte Juhász Pétert, az Együtt alelnökét. Juhász ezt tagadta, annyit azonban elismert, hogy sajtófigyelést végzett Portiknak.