Új tanúk szólalhatnak meg Portik Tamás ügyében

Portik Tamás leszámolás bíróság
Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Újabb tanúk bizonyíthatják, hogy a 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás tudott arról, miszerint Jozef Rohác a nyílt utcán robbantja fel Boros Tamást; ennek a következménye lehet, hogy az ügyet ismét első fokon tárgyalják majd – közli hétfői számában a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A lap értesülése szerint nem zárható ki újabb tanúk felbukkanása a másodfokú bírósági eljárás megkezdése előtt az Aranykéz utcai merénylet ügyében. Olyan tanúkról lehet szó, akiket a robbantás előtt Portik Tamás vagy a környezetéből valaki szintén figyelmeztethetett arra, hogy 1998. július 2-án ne menjenek Budapesten az Aranykéz utcába vagy a környékére, ám eddig nem tettek vallomást.

Újra első fokon

Amennyiben új tanúk kerülnek elő, várható, hogy az Aranykéz utcai robbantás ügyét visszautalják első fokra.

Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ebben az esetben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek az álláspontja szerint a másodfokon eljáró ítélőtáblának meg kell változtatnia a törvényszék Portik Tamásra vonatkozó döntését az Aranykéz utcai merénylet miatt, és a legsúlyosabb büntetést kell kiszabnia rá felbujtóként több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésért – közölte a lap.

A 90-es évek olajüzleteiben meghatározó Energol Rt. egykori marketingigazgatója egy vidéki fegyházban tölti a Prisztás József 1996-os megöletése miatt kapott jogerős, 15 éves büntetését.