Ripost: Cigány barátnője miatt leváltották Vona testőrét

Vona Gábor
Vona Gábor álláspontja többször változott az alaptörvény-módosításáról
Vágólapra másolva!
Leváltották, kizárták, sőt meg is alázták a Ripost információi szerint a Jobbik rendezvényeit biztosító testőrgárda budapesti főnökét, akinek „egy bűne volt, cigány származású a barátnője”.
Vágólapra másolva!

Rasszista botrány a Jobbikban – alcímmel közölte értesülését a Ripost, miszerint cigány barátnője miatt váltották le a Jobbik rendezvényeit biztosító testőrgárda budapesti főnökét. A portálon csak Vona-gárdának nevezett testőrcsapat tagja állítólag azt a titkos „fajvédő szabályt” sértette meg, miszerint tilos cigány származású emberrel magánéleti kapcsolatot létesíteni.

Résztvevők a Jobbik budapesti ’56-os megemlékezésén a Corvin közben idén október 23-án Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Ripost információja szerint a botrány nem sokkal Vona Gábor idei október 23-ai ünnepi beszéde után robbant ki a Corvin közben. Itt, a Magyar Sörözőben gyűltek ugyanis össze az ünnepség után a Jobbik-rendezvények helyszínbiztosítását végzők – a Ripost szerint lényegében a Betyársereg vezetői –, és

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője itt vonta felelősségre az egyik testőrt, K. Róbertet.

K. Róberten mások is agresszíven számonkérték a „cigány lányt”, sőt a „fajgyalázás” miatt söröskorsókat törtek szét K. Róbert fején – számolt be a Ripost.

A portál szerint az esetről tudomást szerző Vona Gábor pártelnök a Jobbikra nézve rendkívül veszélyesnek ítélte a történteket, és szigorú titoktartást kért Tyirityántól.

Tyirityánról amúgy a Ripost azt is írja, hogy L.Tamás Jobbik-funkcionárius közvetítésével rendszeresen pénzt kap borítékban, így lényegében pártalkalmazottnak tekinthető.

Vona Gábor pártelnök Forrás: MTI/Mohai Balázs

A portál szerint amúgy Vona szóvá tette azt is, hogy Tyirityán rendezvénybiztosító csapatában „túl gyakori az italozás”, ami gyakran vezet kínos helyzetekhez.