Szexuálisan zaklatta tízéves játékosát egy magyar edző

Vágólapra másolva!
Szexuálisan zaklatott egy kisfiút egy fociedző. Egy akkor tízéves gyerekkel fajtalankodott a férfi többször is. Mint kiderült, gyerekek szexuális zaklatásáért már korábban is elítélték Svájcban – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A férfi 2008-ban egy alapítványon keresztül vállalt munkát a Pest megyei Domony általános iskolájában. Ott ismerte meg az akkor tízéves Renátót, akit a vádirat szerint 2009 nyarán kezdett el zaklatni.

Az öltözőjébe csalta, ahol meztelenül várta.

Utasította, hogy fogja meg a nemi szervét, és húzogassa, amit a zavart fiú meg is tett.

Később a zaklatás rendszeressé vált, a fiú körülbelül tízszer elégítette ki, amire többször orálisan is sor került. Egyszer strandolni vitte a fiút, és hazafelé megállt vele az út szélén. Leterített egy pokrócot a fűben, és kölcsönösen elégítették ki egymást.

A bíróságon a fiú egykori nevelőanyja azt mondta: a férfi táborba is el­vitte a fiút, és egy alkalommal járt náluk is: plüssállatot vitt a gyereknek. Az egyik volt csapattárs pedig azt mondta,

az edző több alkalommal is együtt fürdött a tanítványaival.

A szexuális zaklatást elszenvedett fiút egyelőre nem találják, pedig egy végső szembesítésre még szükség lenne.

Az edző nem tagadta a vádakat, mindent beismert. Egyébként nem is foglalkozhatott volna gyerekekkel, ugyanis Svájcban öt tíz és tizennégy év közötti gyereket rontott meg. A baseli bíróság 2005-ben négy év börtönre ítélte, de mivel kiutasították az országból, ezt nem töltötte le. Az ítélet itthoni elfogadása jelenleg is folyamatban van.