Azt ígérte, hogy elintézi, hogy ne kelljen börtönbe menniük

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy korrupciós ügyben négy ember ellen, köztük egy magát rendőr alezredesnek kiadó férfival szemben.
Vágólapra másolva!

A férfi egészen pontosan fedett nyomozónak adta ki magát, és azt mondta egy házi őrizetben lévő embernek, hogy 8 millió forintért elintézi, hogy a házi őrizet megszüntetését, és azt, hogy csak felfüggesztett büntetés kapjon. Ezért 2 millió forintnyi ajándékokat kért, hogy azzal lefizessen több embert, illetve magának 6 millió forintot, ahogy fogalmazott munkadíjként. Erre azonban a házi őrizetben lévő férfi nemet mondott.

Ezután a férfi alezredesnek, illetve elhárító tisztnek adta ki magát és másik három férfinak azt állította, hogy elintézi, hogy az ellenük folyó ügyet ejtsék. Ezért 80.000 forintot, és egy rendőr lefizetésére első részletként 180.000 forintot kért. Ebbe a három férfi bele is ment.

Később kiderült, hogy a férfi senkit nem vesztegetett meg senkit, és hazudott, amikor azt állította, hogy bármilyen nyomozást befolyásolni tud.

Az ügyészség a férfit vesztegetéssel és – ahogy fogalmaznak - hivatalos személyi színlelésével vádolja, de annak a három férfinak is bíróság elé kell állnia, akik fizettek neki.