Kifütyülték Juhász Pétert a tüntetésén

Tüntetés Juhász ellen tüntetők
Csak lopásra emlékezem, az első milliárdra címmel tüntetést tartunk. Az Aulich utca 3. számú épületnél, ahova Rogán Antal csak egy kávéra ugrott fel, a tüntetés végén emléktáblát avatunk, amelynek szövege: Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején. Örökké emlékezni fogunk.
Vágólapra másolva!
Tüntetést szervezett Juhász Péter, az Együtt alelnöke vasárnap délután a belvárosba. Ahogy fogalmaztak, a kormány korrupciója ellen. A tüntetésnek a „Repüljenek" címet adták. A Parlamenthez közeli Aulich utcában néhány száz tüntető gyűlt össze. Amikor Juhász a színpadra lépett, többen sípolni kezdtek. Ezután a Juhász-tüntetés rendezői rendőrt akartak hívni a sípolókhoz. Azt mondták később a rendőrök nekik, hogy csak akkor jöhetnek közelebb a színpadhoz, ha elteszik a sípokat.
Vágólapra másolva!
Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Egy idő után nemcsak sípolni, hanem dudálni is kezdtek az ellentüntetők,

a sajtó egy része már inkább rájuk figyelt,

és nem a színpadi eseményekre. Később megpróbáltak az ellentüntetők a színpadhoz közel kerülni, de a rendezők megállították őket.

Juhász Péter ellen tüntettek Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az ellentüntetők közül többen azt kiáltották, hogy megalázták '56-ot. Arra utaltak ezzel, hogy október 23-án Juhász Péter, az Együtt alelnöke sípoló ellentüntetést szervezett Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédére. Akkor végig sípoltak, többen a magyar és a lengyel himnusz alatt is. Az egyik ellentüntető szerint

nevetséges, hogy Juhász kifütyüli a miniszterelnököt, viszont amikor ellene teszik ugyanezt, akkor rendőrért szalad.

A tüntetésen több ellenzéki politikus is beszélt, Karácsony Gergely, Szigetvári Viktor és Hadházy Ákos is. A végén pedig elénekelték a Himnuszt, közben nem fütyült senki.

Rendőrt hívtak volna Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Később közleményt adott ki a KDNP, Juhász Péter nem bírja, ha kifütyülik címmel. Hollik István országgyűlési képviselő a közleményben azt kérdezi, hogy "most akkor lehet fütyülni Juhász úr, vagy nem lehet fütyülni?"