A kormány több tízmilliárdos gazdasági programot indít a Vajdaságban

Vágólapra másolva!
A magyar-szerb kormányülés előtt nyilatkzott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédia újságírójának. Azt mondta: Magyarország és Szerbia köztöt a kereskedelmi, gazdasági, kulturális és politikai kapcsolatrendszer még soha nem volt olyan jó, hatékony és kiegyensúlyoztot, mint most. Azt is kiemelte:Magyarország támogatná, hogy Szerbia uniós tag legyen. Ezen kívül arról is beszélt, hogy a magyar komány több tízmilliárdos gazdaságfejlesztő programot indít a Vajdaságban. 
Vágólapra másolva!

Mindkét kormány, mindkét miniszterelnök sokat tett azért, hogy megszűnjenek a két ország közötti korábbi feszültségek, és harmonikus legyen Magyarország és Szerbia kapcsolata - mondta Szijjártó Péter.
Kiemelte, azt is világossá szeretnék tenni, hogy Magyarország elkötelezett híve az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének.

Úgy vélte, ha a Kárpát-medencében mindenki feleannyit tett volna a magyar nemzeti közösségekért, mint Szerbia, akkor a Kárpát-medence ma "jóval boldogabb hely lenne". Ezért nem értik, sőt, vissza is utasítják, hogy az uniós tagállamok azért próbálják lassítani Szerbia interrációs folyamatát, mert kisebbségi ügyekben még többet várnak az orszgától - hangsúlyozta a külgazdasági- és külügyminiszter.

Azt is elmondta, hogy a mostani találkozónak gazdasági jelentősége is van, mert

a magyar komány egy húszmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást és harminc milliárd forint kedvezményes hitelt tartalmazó gazdaságfejlesztési programot indított a Vajdaságban.

Ennek legfontosabb célja, hogy az ottani közösséget megerősítsék a lakóhelyén, valamint még szorosabbra fűzzék a két ország gazdasági együttműködését.