Új nyomtatott térképet adott ki a BKK

busz, 100 éves, BKV, BKK, közlekedés, ünnepség
BKK buszbemutató a Hősök terén a buszközlekedés 100. évfordulója alkalmából 2015. március 1-én
Vágólapra másolva!
A régóta forgalomban lévő zsebtérképek mellett az új, nagy méretű, papíralapú kiadvány tartalmazza Budapest összes metró-, HÉV-, villamos- , trolibusz- és autóbuszvonalát, illetve a turisták és kirándulók számára fontosabb siklót és libegőt, valamint a menetrend szerint közlekedő hajójáratokat is. 23 ezer példány készült belőle, az éjszakai járatokat is bemutatja, és ingyenesen beszerezhető a BKK ügyfélközpontjainál..
Vágólapra másolva!

A térkép használói részletesebb felbontásban ismerkedhetnek meg a belvárosi területekkel, emellett külön felületet kapott az éjszakai járatok hálózata is. A térkép hátoldalán a járatok végállomásait és a vonalakra jellemző járatsűrűség adatait tüntették fel. A hagyományos megjelenésű térkép kibontva 66x91, összehajtva pedig 11x22 centiméteres.

A BKK ugyanakkor felhívta a figyelmet csaknem harmincféle online térképére is. Ezek között megtalálhatók Budapest egyes városrészeinek közlekedéshálózati rajzai, a kötöttpályás vonalak, az éjszakai járatok térképei, de külön rajzokon megtekinthetők egyebek mellett a Mol BuBi gyűjtőállomások, a P+R parkolók, illetve a turista-autóbuszok számára javasolt parkolóhelyek.