Magyar Idők: korlátozottan beszámítható a tábornokper kulcsfigurája

Vágólapra másolva!
A büntetőügy kulcsfigurájának beszámíthatósága korlátozott volt, ezért meginoghat a vesztegetés vádja a tábornokperben.
Vágólapra másolva!

Pszichés betegség miatt csak korlátozottan volt beszámítható O. János, a tábornokper néven ismert vesztegetési ügy kulcsfigurája, ezzel meginoghat a vallomásán alapuló vád - írta a Magyar Idők. A lap szerint ezt öt orvosszakértői vélemény is alátámasztja.

Gyógyszert szedett pszichés betegségre

A vádlott védője a csütörtöki tárgyaláson azt mondta, védence már a vallomástétel idején is gyógyszereket szedett egy pszichés betegségre, ezért nem, vagy csak korlátozottan volt beszámítható, így vallomása csak e körülményeket figyelembe véve értékelhető a bíróságon.

A vád szerint O. János volt a vezetője a bűnszervezetnek, amelyben a honvédségi intézmények vezetői és alkalmazottai 2002-2010 között több mint 200 millió forintot kértek, illetve kaptak vissza kenőpénzként

a tárcának beszállító cégektől.

A Magyar Idők felidézte, hogy O. János kihallgatásakor beismerte a korrupciót és terhelő vallomást tett a többi vádlottra, valamint a volt honvédelmi miniszter Juhász Ferencre is. Ám ha bebizonyosodik, hogy csak korlátozottan volt beszámítható, a vallomásán alapuló vád könnyen meginoghat - írták.