Hiszékeny öregeket vert át a balatoni álorvos

Vágólapra másolva!
Időseket csapott be a 31 éves nő, aki magát háziorvosnak kiadva vette el a hiszékeny áldozatok pénzét. Volt, hogy egy óra alatt két családot is megkárosított.
Vágólapra másolva!

Több Balaton-környéki településen is időseket csapott be egy 31 éves, Fejér megyei nő, aki magát háziorvosnak kiadva kereste fel az áldozatokat.

A nő ellen csalási ügyei miatt már korábban is eljárás indult, ez azonban nem tartotta vissza az újabb próbálkozástól. Május 26-án egy balatonfüredi idős asszonyt látogatott meg – éppen akkor, amikor a postás a sértett nyugdíját hozta.

Az új doktornő

A csaló az asszony új háziorvosának adta ki magát, és felajánlotta, hogy pénzért gyógyszereket ír fel neki – a pénzes küldeményt látva azonban

kitalálta, hogy elviszi a nyugdíjat,

az áldozatnak pedig azt hazudta, hogy ezt az idős nő fiával egyeztetve teszi.

Műszerre is kért pénzt

Ezután egy órán belül már Pétfürdőn tartott "családlátogatást": a fedőtörténet itt is ugyanaz volt, a nyolcvan év feletti házaspárnak viszont azt állította, hogy állapotuk miatt egy 300 ezres egészségügyi műszert kell vásárolniuk.

Az összeg felét azonnal elkérte a csaló, miközben azzal nyugtatta a kiadás miatt aggódó időseket, hogy

a pénzt a társadalombiztosítás majd megtéríti számukra.

Az álorvos korábbi visszaélései miatt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség már szeptemberben vádat emelt, november 25-én pedig a két újabb ügy kapcsán is megvádolták a 31 éves nőt – minden esetben idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt kell felelnie.