2018-ban kezdik a ferihegyi gyorsforgalmi fejlesztését

Budapest, 2015. március 30.
Összetört gépjárművek Budapesten, a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton, a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon, ahol a taxi és egy személyautó összeütközött 2015. március 30-án. A balesetben egy ember m
Budapest, 2015. március 30. Összetört gépjárművek Budapesten, a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton, a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon, ahol a taxi és egy személyautó összeütközött 2015. március 30-án. A balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek. A balesetben három görög állampolgár is megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Jelenleg a tervező kiválasztását célzó közbeszerzés kezdődött el, így csak 2018 második felében várható a ferihegyi gyorsforgalmi fejlesztése. A jövő évi budapesti vizes vb-re azonban "esztétikai" munkákat végezhetnek az útszakaszon.
Vágólapra másolva!

A Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztése csak 2018 második felében kezdődhet meg - derült ki Tarlós István főpolgármesternek egy ellenzéki képviselő kérdésére adott írásbeli válaszából. Közölte, hogy a tervező kiválasztására irányuló tender folyamatban van.

A tervekben szerepel:

  • gyorsforgalmi pálya és szervizutak közötti elválasztás megszüntetése,
  • középen új elválasztás létesítése a Hangár utca és a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es terminál között
  • az útpálya és a hídműtárgyak teljes felújítása,
  • egységes, 70 kilométer per órás sebességhatár bevezetése,
  • új gyalogos felüljáró létesítése a Csaba utca vonalában,
  • kerékpáros infrastruktúra kiépítése

Válaszában a főpolgármester kitért arra is, hogy "a 2017-es FINA Világbajnokság megrendezésével összefüggésben felmerülő sürgős beavatkozási igények kezelése érdekében" a BKK fenntartási-esztétikai jellegű, építési engedélyezési eljárás nélkül végezhető feladatok lehetőségét vizsgálja.

A XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton gyakoriak a balesetek Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ezek között szerepel kopórétegcsere az érintett szakasz legrosszabb állapotú 60 százalékán, a korlátok korrózióvédelmi festése, illetve cseréje szintén ezen a szakaszon, továbbá két-három helyen - a Gyömrői úti szervizpálya és a gyorsforgalmi út ideiglenes összenyitása.