2018-ban kezdik a ferihegyi gyorsforgalmi fejlesztését

2016.12.01. 19:24

Jelenleg a tervező kiválasztását célzó közbeszerzés kezdődött el, így csak 2018 második felében várható a ferihegyi gyorsforgalmi fejlesztése. A jövő évi budapesti vizes vb-re azonban "esztétikai" munkákat végezhetnek az útszakaszon.

A Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztése csak 2018 második felében kezdődhet meg - derült ki Tarlós István főpolgármesternek egy ellenzéki képviselő kérdésére adott írásbeli válaszából. Közölte, hogy a tervező kiválasztására irányuló tender folyamatban van.

A tervekben szerepel:

  • gyorsforgalmi pálya és szervizutak közötti elválasztás megszüntetése,
  • középen új elválasztás létesítése a Hangár utca és a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es terminál között
  • az útpálya és a hídműtárgyak teljes felújítása,
  • egységes, 70 kilométer per órás sebességhatár bevezetése,
  • új gyalogos felüljáró létesítése a Csaba utca vonalában,
  • kerékpáros infrastruktúra kiépítése

Válaszában a főpolgármester kitért arra is, hogy "a 2017-es FINA Világbajnokság megrendezésével összefüggésben felmerülő sürgős beavatkozási igények kezelése érdekében" a BKK fenntartási-esztétikai jellegű, építési engedélyezési eljárás nélkül végezhető feladatok lehetőségét vizsgálja.

A XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton gyakoriak a balesetekForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ezek között szerepel kopórétegcsere az érintett szakasz legrosszabb állapotú 60 százalékán, a korlátok korrózióvédelmi festése, illetve cseréje szintén ezen a szakaszon, továbbá két-három helyen - a Gyömrői úti szervizpálya és a gyorsforgalmi út ideiglenes összenyitása.

KAPCSOLÓDÓ CIKK