Nem lesz gond az Erzsébet-utalványok kézbesítésével

Erzsébet-utalvány, Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, hideg és meleg étkezési utalvány, cafeteria
Vágólapra másolva!
Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Téved, aki azt gondolja, hogy a járási és kormányhivatalokban csak irodai dolgozók vannak, akik nem képesek elmozdulni az íróasztal mellől - mondta Kovács Zoltán, hozzátéve: amikor a hivatalok szervezték a földárveréseket, akkor is az ügyintézés folyamatos volt.

Minden nyugdíjas kap 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt Forrás: MTI/Soós Lajos

Hozzátette: a kézbesítés megszervezésekor a hivatalvezetők minden emberi szempontot figyelembe fognak venni, "senkinek nem rontják el az ünnepét", de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az államigazgatásban a munkatársak szabadságigénye alapján szervezik meg a munkát.

Olcsóbb, mint a Posta

Felhívta a figyelmet, hogy az utalványok kézbesítése során a biztonsági szempontokat kiemelten szem előtt tartják majd. A hivatali dolgozók munkaidőben kézbesítik az utalványokat, amely így lényegesen alacsonyabb költséggel jár, mint a postai kézbesítés - magyarázta Kovács Zoltán.

Budapest, 2016. október 13. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2016. október 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy 480 forintért vitte volna ki a Posta az Orbán Viktor miniszterelnök által a nyugdíjaoknak megígért fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat, ezért inkább kiviszik a kormányhivatalnokok.