Kun-Mediátor-ügy: tavasszal zárul a nyomozás

Karcag kerékpáros SZEMÉLY utcakép üzlet Karcag, 2015. április 15.
A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én. Mintegy kétmilliárd forint körülire becsülhető az az összeg, amely a fő tevékenységként utazási irod
Karcag, 2015. április 15. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én. Mintegy kétmilliárd forint körülire becsülhető az az összeg, amely a fő tevékenységként utazási irodaként működő, de pénzügyi tevékenységet is folytató Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél eltűnhetett. Az ügyben a rendőrség nyomoz, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vizsgálatot indított, és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is vizsgálatot kezdeményezett. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
A legfőbb ügyész szerint várhatóan jövő tavasszal fejeződik be a nyomozás a Kun-Mediátor-ügyben. Még több sértett tanúkénti kihallgatása van hátra, továbbá igazságügyi szakvéleményekre is várnak.
Vágólapra másolva!

Várhatóan jövő tavasszal fejeződik be a Kun-Mediátor Kft. ügyében indított nyomozás - írta a legfőbb ügyész a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában. Eszerint az ügyben már csaknem nyolcszáz sértettet hallgattak ki tanúként, gyanúsítotti kihallgatásról Polt nem tett említést.

A rendőrség tavaly áprilisban sikkasztás gyanúja miatt indított nyomozást,

miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor karcagi fiókja Forrás: MTI/Bugány János

Polt Péter az ellenzéki képviselői kérdésre írt válaszában jelezte:

még több sértett tanúkénti kihallgatása van hátra, továbbá igazságügyi szakvéleményekre is várnak.

Ezeken túl indokolt a kft. ügyvezetője által megszerzett és elrejtett pénzösszegek felkutatása is.

Utazási iroda volt, de pénzügyi tevékenységet is folytattatott a Kun-Mediátor Forrás: MTI/Bugány János

A legfőbb ügyész válaszában arra is kitért, hogy a kft. ügyvezetője 2015. április 13-án elhagyta Magyarország területét, azóta is külföldön tartózkodik, vele szemben európai, valamint nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a Szolnoki Járásbíróság.