Százmilliókat foglaltak le az autókereskedő bűnbandánál

Vágólapra másolva!
Közel 250 millió forintot és 34 autót foglaltak le a NAV kommandósai egy autókereskedelemre szakosodott, nemzetközi bűnszervezetnél – a banda külföldről hozott be autókat, de belföldi beszerzésként könyvelték el a vételt, és az áfát is visszaigényelték utána.
Vágólapra másolva!

Hollandiából és Németországból hozott be kocsikat, áfát viszont nem fizetett a beszerzések után a most lekapcsolt nemzetközi bűnszervezet.

Külföldről hozták, az áfát levonták

A cégháló nettó áron vette és belföldön tovább adta az autókat. Az autóvételt ugyanakkor számláikon belföldi beszerzésnek tüntették fel, és adóbevallásukban levonták a számlák áfatartalmát – ezzel csak az eddigi adatok alapján közel

100 milliós kárt okoztak a költségvetésnek.

Volt ugyanakkor olyan cég is, ami egyáltalán nem adott le bevallást.

Több száz milliót foglaltak le

A jól menő illegális üzletnek a NAV rajtaütése vetett véget, az adóhatóság Merkúr kommandója és pénzügyi nyomozói 27 helyszínen végeztek házkutatást:

az akció során összesen 248 millió forintot foglaltak le a két, szlovák és magyar állampolgárságú vezető lakásán, és zár alá vettek 34 autót is.

Az ügyben jelenleg négy embert gyanúsítanak, és nyolc tanút hallgattak meg, a két főnök előzetes letartóztatásba is került. Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik nyomozás