Átfogó bérrendezést sürget a közszférában az LMP

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki párt szerint nem egyes területeken kell emelni a jövedelmeket, hanem átfogó bérrendezés kell, mert van olyan vállalat, ahol ötvenszeres a különbség a vezetők és az alkalmazottak fizetése között. 
Vágólapra másolva!

Az LMP átfogó bérrendezést sürget a közszférában – közölte Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Elmondta, a polgármesteri fizetések emelését vetette fel ötpárti egyeztetésen a Fidesz.

Az LMP 2015 eleje óta szorgalmazza, hogy orvosolják a kistelepülések polgármestereivel történt méltánytalanságot, hiszen vannak olyan helységek, ahol a polgármester kevesebbet keres, mint egy közmunkás. Ám

– szögezte le az ellenzéki politikus.

Szerinte átfogó bérrendezés kell a közszférában, nem pedig egyes területeken emelni a jövedelmeket, attól függően, hogy éppen hol, mit tudnak kijárni maguknak.

Sallai R. Benedek szerint bérkonfliktusok vannak a közszférában:

egyes területeken ötvenszeres különbség van a vezetők és az alkalmazottak között.

A közoktatás önmagában egyébként helyeselhető bérrendezése következtében ma előfordulhat, hogy egy középiskolai testnevelő tanár többet keres, mint egy tudományos fokozattal rendelkező oktató a felsőoktatásban – jegyezte meg.