Dömötör: 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság

népszavazás 2016 kvótareferendum Dömötör Csaba
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány adócsökkentési politikájának köszönhetően 2010 óta 680 ezren jutottak munkához, jövőre pedig újabb adócsökkentések jönnek.
Vágólapra másolva!

Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Horváth László kormánypárti országgyűlési képviselővel közösen tartott szombati gyöngyösi sajtótájékoztatón.

– hangsúlyozta a politikus. Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy a kormány adócsökkentési politikájának köszönhetően 2010 óta 680 ezren jutottak munkához az országban.

Az államtitkár kiemelte: a foglalkoztatottság növelése érdekében a kormány

2017-ben öt százalékponttal csökkenti a munkáltatói adókat, és egységesen kilenc százalékra mérséklődik a társasági adó,

amely a legalacsonyabb lesz Európában. "Azért is ragaszkodunk adócsökkentési politikánkhoz, mert a baloldali kormányok idején egyértelműen bebizonyosodott, hogy az akkor jóval magasabb társasági adó mellett sokkal nehezebb volt kigazdálkodni a béremeléseket a vállalkozásoknak" – hangsúlyozta az államtitkár.

Horváth László, Gyöngyös és térsége fideszes országgyűlési képviselője elmondta: míg a baloldali kormányzás alatt Heves megye északi részén akár 20 százalék fölé is nőtt a munkanélküliségi ráta, ez a szám jelenleg 4,7 százalék, ami jobb az országos átlagnál. A képviselő hangsúlyozta: Magyarországon ma jelentős bérnövekedés tapasztalható, amely a magyar emberek teljesítményét és a kormány helyes gazdaságpolitikáját jelzi.

Horváth László kiemelte:

amit az ország önerejéből hajtott végre, hitelfelvétel és eladósodás nélkül. A képviselő arról is beszélt, hogy a következő két évben folytatódik a minimálbér növekedése: 2017-ben 15 százalékkal, 2018-ban pedig 8 százalékkal emelkedik.

Nyolc év alatt tehát a normál minimálbér 88 százalékkal nő, a szakmunkás-minimálbér pedig megduplázódik – szögezte le. Horváth László azt is hangsúlyozta: öt éve a pedagógusok, a rendvédelmi szervek és az egészségügyi dolgozók bére is folyamatosan nő.