Hétvégéken is jár majd Combino az 1-es villamos vonalán

Combino
Vágólapra másolva!
December 17-étől hétvégéken Combino villamosok is közlekednek a közelmúltban felújított és meghosszabbított 1-es villamos vonalán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint erre az ad lehetőséget, hogy a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán nincs szükség hétvégén az összes szerelvényre.

A Combinót a mozgáskorlátozottak is tudják használni Forrás: Mudra László/Mudra László

Az 1-es vonal teljes akadálymentesítését többéves technikai felkészítés előzte meg. A december 17-ei változást követően, várhatóan 2017 februárjától további alacsonypadlós járművek kerülnek az 1-es vonalra, ezáltal a hétvégi napokon kizárólag korszerű, akadálymentes villamosok közlekednek majd.

A 2014 végére felújított 1-es vonalon minden megállóhelyet akadálymentessé építettek át, a vonal meghosszabbított szakaszát pedig eleve akadálymentesre építették, így a vonal használható a mozgásukban korlátozottak számára is.

A BKK a fővárosi járatok menetrendjét úgy alakítja, hogy az alacsonypadlós járművek a lehető legtöbbet vegyenek részt a forgalomban. Hétvégéken mind a troli-, mind az autóbusz-hálózaton már csak akadálymentes járművek közlekedését rendeli meg a szolgáltatóktól.