Mától már az új menetrend szerint közlekednek a vonatok

KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ vonat
Piliscsaba, 2012. május 17. Három egységből álló Desiro motorvonat halad Solymár és Üröm között. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára a piliscsabai vasútállomáson sajtótájékoztatót tartott az induló közel 20 milliárd forint értékű vasútfejlesztési projektről, amelynek során átépítik a Budapest-Esztergom vasútvonalat. A vasútvonal felújításával egy időben a vasút versenyképessége érdekében megújulnak a kapcsolódó létesítmények is, köztük az állomások, a peronok. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Új menetrend szerint közlekednek mától a vonatok, ami érinti a budapesti elővárosi és a belföldi távolsági járatokat is.
Vágólapra másolva!

Az egyes vonalakon sűrűbb vonatközlekedést és új, közvetlen összeköttetéseket hozó, mától 2017. december 9-ig érvényes menetrenddel a vasúttársaság célja, hogy az elmúlt évek európai uniós forrásokból elvégzett beruházásainak, pálya- és járműfejlesztéseinek előnyeit kiaknázva tovább javítsa hatékonyságát, még kényelmesebbé tegye a vonatozást.

Van, ahol sűrűbben járnak majd a vonatok Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A kialakított menetrendi struktúra újdonságai egyaránt érintik a budapesti elővárosi és a belföldi távolsági forgalomban közlekedő vonatokat, így a vasút egyre versenyképesebb és valóban vonzó alternatívát jelent az utazók számára – írta közleményében a MÁV.

Utazás előtt érdemes megtekinteni a vonatindulási időket a MÁV-csoport honlapján a menetrendi keresőben vagy a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazásban.