Akciófilmbe illő üldözés Balatonon

Vágólapra másolva!
Hosszú perceken át üldöztek egy férfit Balatonon a rendőrök. Egyiküket gyakorlatilag el is ütötte. Végül csak több kocsival tudták elfogni.
Vágólapra másolva!

A férfit a rendőrök Balatonfüreden akarták igazoltatni, de továbbhajtott, és mintegy 100 kilométer/órás sebességgel menekülni kezdett. Balatonudvari felé indult, aztán visszafordult, és a Tihany és Balatonfüred között felállított útzárat megkerülve, folyamatosan gyorsítva Balatonalmádi felé ment. Később Papkeszin lefékezett, és visszafordult.

A rendőrök ekkor két kocsival álltak elé, illetve egy buszt közvetlenül az útzár előtt megállítottak. A férfi azonban még ekkor is menekülni akart, és a busz hátulja, valamint egy rendőrautó között áthajtva próbálta az útzárat áttörni, azonban elakadt. Az egyik rendőr azonnal betörte az ablakát, hogy kivegye az autókulcsát. A férfi azonban a rendőrrel együtt Veszprém felé indult.

Így ismét üldözni kezdték. A férfi a sávokat váltogatva, dupla záróvonalakon áthaladva a szembejövő sávokban ment. Végül a rendőrök melléhajtottak, az autójukkal meglökték, és így megállították.

A férfit többek között hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják.