Vágólapra másolva!
Újabb fiatal került kórházba agyhártyagyulladással. A 20 éves fiú állapota súlyos, nem tudni, hogy életben marad-e. Múlt héten egy gimnazista halt bele a fertőzésbe.
Vágólapra másolva!

Újabb fiatal került kórházba fertőző agyhártyagyulladással – hangzott el az M1-en. A Hirado.hu portálon azt írták: a múlt héten újabb budapesti fiatalnál mutatták ki laborvizsgálatok a fertőző agyhártyagyulladást. A húszéves fiút az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán ápolják.

Minden bizonnyal arról a Pest megyei fiatalról van szó, akit múlt kedden vittek kórházba. Az esetről az Origo is beszámolt még szombaton, Prinz Géza, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa pedig úgy nyilatkozott, ennek a megbetegedésnek nincs köze a gimnáziumi fertőzéshez.

Bobek Ilona, az intézmény osztályvezető főorvosa a Híradónak hétfőn elmondta:

vagy lesz-e maradandó károsodása. Jelenleg altatják és lélegeztetik.

Van védőoltás

Múlt héten egy fiatal gimnazista halt bele a fertőzésbe. A fiú egyik évfolyamtársa szintén agyhártyagyulladás gyanújával került a Szent László Kórházba szerdán, de róla kiderült, hogy rosszullétét csak egy téli vírusos fertőzés okozta, és már haza is engedték.

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Híradónak azt mondta:

Kiemelte: a megelőzés a legfontosabb, ugyanis a fertőző agyhártyagyulladás B és C törzse ellen is van védőoltás.

Ezzel együtt figyelmeztetett, hogy aki a tüneteket – csillapíthatatlan fejfájás, csillapíthatatlan hányás és magas, 39-40 fokos láz – észleli, azonnal forduljon orvoshoz.