Vágólapra másolva!
Szavazzon, mi legyen a Nyíregyházi Állatpark 17 hetes fehér oroszlánjának neve és mi elküldjük az állatkertnek!
Vágólapra másolva!

A kis fehér oroszlánnak még nincs neve, így a park munkatársai a Nyíregyházi Állatpark hivatalos facebook oldalán vagy az állatok kifutója mellett elhelyezett postaládába várják a névjavaslatokat. De ha Ön itt most szavaz, akkor mi elküldjük a parknak! A beérkezett ötletekből a gondozók fogják kiválasztani a számukra legtetszetősebbet, december 20-án.

Szavazzon!

Hogy hívják a Nyíregyházi Állatpark kis fehér nőstény oroszlánját?

A Nyíregyházi Állatpark 17 hetes fehér oroszlánját eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A nőstény kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két oroszlánt már sikeresen felnevelt. A kis állat, az első heteiben egyedül élt, s csak gondozói jártak be hozzá, hiszen a kicsi érdekét az szolgálta, hogy minél kevesebb emberi hatás érje. Később, 11 hetes korától egy nőivarú normál színezetű fajtárs érkezett hozzá, azzal a céllal hogy együtt nőjenek fel, s később egy hímmel együtt falkát alakítsanak ki. Íme pár kép és néhány információ az itt élő állatokról, no meg a ritka színváltozatról:

Nyíregyházi Állatpark, fehér oroszlán Forrás: Origo

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él együtt egy fehéroroszlán-pár. A holland származású hím, Inkosi és párja, a cseh Binti eleinte normál színezetű társaikkal éltek együtt csapatban, majd az idén külön kifutóba kerültek azzal a céllal, hogy utódjuk szülessen.

Forrás: Origo

A fehér színváltozatú oroszlánok a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak.

Forrás: Origo

Csupán Dél-Afrikában, a Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek, világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert azt a régiót a fehér homokos folyómedrek, valamint a magas fű jellemzi.

Forrás:

Napjainkban, állatkertben és rezervátumokban élő állatok száma nem éri el az ötszázat, köztük két ivarérett állat s most már utóduk is a Nyíregyházi Állatparkban látható.

Forrás: Origo