Nagy tételben hamisították a húszezrest

Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok húszezres
Vágólapra másolva!
A laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el, pontosan eltervezték, megszervezték a hamis bankjegyek terjesztését.
Vágólapra másolva!

Bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozott a készenléti rendőrség egy 34 éves férfi és 14 társa ellen.

A férfi 2015 szeptemberétől nagy számban készített hamis húszezer forintos bankjegyeket, amelyeket bűntársai hoztak forgalomba.

Tavaly december 1-jén fogtak el öt embert, akik a bankjegyek terjesztésében vettek részt. Autójukban, valamint az otthonaikban megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók hamis húszezreseket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A nyomozásról két videó is felkerült a Police.hu oldalára:

A Police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a nyomozás során a rendőrök eljutottak ahhoz a 34 éves férfihoz, aki a hamis bankjegyeket készítette. A laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el, pontosan eltervezték, megszervezték a hamis bankjegyek terjesztését.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 15 gyanúsítottal szemben intézkedtek. Eddig összesen 588 darab (11.760.000,- forint névértékű) hamis bankjegyet vontak ki a kereskedelmi forgalomból. A nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Fővárosi Főügyészségnek.