Fidesz: Valódi teljesítményen alapulnak a béremelések

Vágólapra másolva!
A következő években várható béremelések a gazdaság és az emberek valós teljesítményén alapulnak, nem pedig kölcsönökön, ahogy a korábbi kormányok idején, mondta Németh Szilárd.
Vágólapra másolva!

A Fidesz alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az Orbán-kormány egyértelműen a munkaalapú gazdaság és a családközpontú társadalom mellett teszi le a voksot, szemben a szocialista és liberális kabinetekkel, amelyek spekulációra és segélyekre alapuló magyarellenes gazdaságpolitikát folytattak.

Kiemelte, ennek a politikának kiemelkedően fontos elemei a fizetésemelés, az adócsökkentés, valamint a rezsicsökkentés megvédése.

LMP: A kormány saját hibáit akarja kijavítani

Az LMP szerint az új adócsomaggal a kormány a saját maga által okozott hibákat akarja kijavítani, az elmúlt hat év politikájának eredménye nem fizetésemelés, hanem külföldi nagyvállalatok érdekeinek kiszolgálása.

Gál József, a párt szóvivője szerint a kormány politikájának eredménye nem a fizetésemelés, hanem a bérek leszorítása, a munkavállalói jogok szétverése és az olcsó munkával, adókedvezményekkel idecsábított külföldi nagyvállalatok érdekeinek kiszolgálása.

Hozzátette: nem számolható fel a bérválság Magyarországon addig, amíg nem szakít a kormány az egykulcsos adóval és az "összeszerelő-üzem" gazdaságpolitikával.