Ma is nagyon hideg lesz, és még hó is eshet

időjárás szél szeles hó havazás hóesés tél
NEW YORK, NY - FEBRUARY 08: A woman walks through wind, snow and sleet on Broadway during the beginning of a major winter storm on February 8, 2013 in New York City. New York City and much of the Northeast is expected to get a foot or more of snow through Saturday afternoon with possible record-setting blizzard conditions expected. Heavy snow warnings are in effect from New Jersey through southern Maine. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!
Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Kedden változóan felhős és tartósan borús, ködös tájak váltakoznak – írja a Köpönyeg.hu. Néhol zúzmaralerakódás és hószállingózás is kialakul. Nem lesz lényeges változás a hőmérsékletben, marad a hideg idő.

Szerdán reggelre sokfelé képződhet zúzmarás köd, mely csak nagyon lassan oszlik majd fel. Délután kevés napsütés is lehet. Éjszaka -9, -3 fok közé süllyed, nappal -1, +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön folytatódik az eseménytelen, igazi hideg téli idő: reggelre sokfelé válhat párássá a levegő, míg napközben napos és tartósan ködfelhős tájak fordulnak elő. Reggel -3, délután +1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen felhős, párás idő ígérkezik. Számottevő csapadék sehol sem lesz. Csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Szombaton, szenteste napján változóan felhős lesz az ég, reggel ismételten előfordulnak makacs ködfoltok. Esetleg a tartósabban ködös tájakon fordul elő gyenge hószállingózás, egyébként csapadék nem lesz. Reggel -5, délután +2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Gábor Zsazsa Forrás: AFP

Terrortámadás Berlinben. Hétfő este Berlinben teherautó hajtott a Kurfürstendammon a karácsonyi vásáron összegyűlt tömegbe.

Meghalt Gábor Zsazsa. Kilencvenkilenc éves korában meghalt Gábor Zsazsa, magyar származású amerikai színésznő, aki filmszerepeinél is ismertebb volt gazdag férjeiről és szellemes mondásairól. A halál oka szívroham volt.

Új szereplő a tragikus buszbalesetben. Megszólalt annak az utazási irodának a tulajdonosa, amelynek a busza éjjel felborult az M3-oson, három utas halálát és 31 sérülést okozva.

Tíz elképesztő történet Gábor Zsazsa életéből. Mint napjaink celebjeinek méltó előképe, mesterien értett a botránykeltéshez. Mozgalmas, nem éppen problémamentes életének izgalmas részleteit mindvégig készségesen zúdította a nyilvánosságra.

Meghalt a merényletben az ankarai orosz nagykövet. Fegyveres merényletben életét vesztette hétfő este Oroszország ankarai nagykövete. Az orosz diplomatát egy kiállításmegnyitón lőtték le.

Meghalt a buszbaleset egyik sérültje. A kórházban meghalt az M3-as autópályán történt buszbaleset egyik sérültje, a baleset halottainak száma négyre emelkedett.

Boldog névnapot

December 20. az év 355. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 11 nap van hátra.

Ma a Teofilokat ünnepeljük.

A Teofil görög eredetű férfinév, jelentése: Isten kedveltje vagy Istent kedvelő, Isten barátja. Női párja: Teofila.

Távkapcsoló

A Watchmen - Az őrzőkön izgulhatunk 22 órától a TV2-n, miközben az RTL Klub Keresem a családom című műsora a Megasztárban megismert Széles Iza történetét mutatja be, aki egy perui árvaházból került Magyarországra. A Duna TV-n folytatódik a Velvet Divatház című spanyol sorozat, a LifeNetworkön pedig a Meztelen szerelem indul elölről.

Mozipremierek

  • Énekelj!
  • Miért pont Ő?
  • Olli Mäki legboldogabb napja
  • Váratlan szépség
  • Hóesés Barcelonában