Kabátjáért verték félholtra az idős, félvak férfit

Vágólapra másolva!
Egy győri idősotthon lakóját szemelték ki a rablók: a látássérült férfit elcsalták, majd egy elhagyatott földúton egyikük nagyon megverte az áldozatot - de csak egy kabátot tudott elvenni tőle.
Vágólapra másolva!

Minősített rablással, illetve életveszélyt okozó testi sértés kísérletével is vádolja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt a párost, akik tavaly ősszel támadtak rá idős, szinte teljesen vak áldozatukra.

Magukkal csalták

A 79 éves, idősotthonban lakó férfi éppen napi sétájára indult, amikor a vádlottak – egy28 éves férfi és partnere – mellé szegődtek, és

felajánlották, hogy segítenek a tájékozódásban.

A férfi vádlott belekarolt a látássérült öregbe, és egy vasúti töltésen keresztül egy elhagyatott földútra vezette. A nő közben előttük haladt, és figyelte a terepet.

A földön rugdosta áldozatát

A földúton aztán a vádlott hirtelen úgy mellkason ütötte az áldozatot, hogy az a földre esett. A támadó eltörte az idős sértett fehér botját, majd a

földön rugdosta a védekezésre képtelen öreget,

akitől végül is csak egy kabátot tudott elvenni-

Belehalhatott volna

A 79 éves áldozat végül megkapta a rabló kabátját, és magára maradt a kihalt környéken: egy ideig egyedül botorkált a város szélén, a kevés érzékelt fény felé próbált haladni. Végül rendőri segítséggel ért haza - olvasható a vádiratban.

Sérülései súlyosak és maradandónak lehetnek, eltört szegycsontja– a megyei főügyészség ezt életveszélyes kockázatnak ítélte meg, hiszen a szilánkos csont megsérthette volna a szívet is,

A többszörösen büntetett előéletű, börtönviselt támadó 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre, míg női segítője – minősített rablás vádjával – 5-től 10 évig terjedő fogságra számíthat. Mindketten előzetes letartóztatásban várják az ítéletet.