Művészeti kar alakul a Széchenyi István Egyetemen

Palkovics László államtitkár beszél címer Közéleti személyiség foglalkozása magyar címer politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM
Budapest, 2016. december 12. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a kollégiumépítési és felújítási programról tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Corvinus Egyetemen 2016. december 12-én. Mintegy 193 milliárd forintot fordítanak 2023-ig kollégiumi fejlesztésekre, amelyek során új kollégiumokat is építenek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az intézmény zeneművészeti intézete adja az új kar bázisát.
Vágólapra másolva!

Művészeti kar alakul jövőre a Széchenyi István Egyetemen - közölte az intézmény rektora az évzáró ünnepségen, Győrben. Földesi Péter közölte: az új kar megalapításának hátterében a meglévő képzési profilok újragondolása áll, az intézmény zeneművészeti intézete adja az új kar bázisát.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Palkovics László oktatási államtitkár köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy

a magyar oktatási rendszer csak akkor lehet sikeres, ha megvalósulhat a személyre szabott oktatás,

és megteremtik a diákok, hallgatók komfortérzetét az iskolákban. Értékalapú oktatási rendszer létrehozása a cél - mondta az államtitkár, kiemelve, fontos, hogy minden gyerek jól érezze magát tanulmányai során.

A Széchenyi István Egyetemnek jelenleg nyolc kara és mintegy 15 ezer hallgatója van.

A művészeti kar három tanszékkel alakul meg Győrben: a meglévő zenekari hangszerek tanszék és a szólóhangszerek és művészetelmélet tanszék mellett létrejön a vizuális művészetek tanszéke. Tervezik a táncművészet bevonását is, de ez még távlati elképzelés - tette hozzá a rektor.