Néhány kopott cipő miatt verték agyon a soproni férfit

Soproni gyilok
A zsákmány, amiért egy embernek meg kellett halnia
Vágólapra másolva!
Mélyszegénységben élt az áldozat és a támadók is, akik ruhákat akartak lopni a lakókocsiban élő férfitől. A tulajdonos lebuktatta őket, vesztére.
Vágólapra másolva!

Valóságos szociohorror zajlott le Sopron határában: agyonvertek egy félig hajléktalanként, lakókocsijában élő 58 éves férfit.

Az áldozat testét december 13-án este találták meg a rendőrök, nem messze egy munkásszállótól.

Ekkor már három napja halott volt.

A rendőrség egy hét alatt bukkant a feltételezett támadók nyomára, december 19-én pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón el is fogták az emberöléssel gyanúsított 25 és 33 éves férfiakat, több mint kétszáz kilométerre az elkövetés helyszínétől.

Az áldozat lakókocsija, itt találták meg az idős férfi holttestét is Forrás: Police.hu

A gyanúsítottak kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a már említett soproni munkásszállón laktak, és már korábban is találkoztak az áldozattal. December 10-én este elhatározták, hogy kifosztják a férfi lakókocsiját: felfeszítették a gyengén tartó zárat, és

elkezdték összepakolni az ott talált ruhákat, cipőket - az áldozat vagyonát.

A tulajdonos azonban időközben hazaért, és kérdőre vonta őket: ekkor durvultak el az események, a két betörő különböző eszközökkel ütni-verni kezdte a sértettet, aki belehalt a folyamatos bántalmazásba.

A zsákmány, amiért egy embernek meg kellett halnia Forrás: Polioce.hu

A lebukástól tartó párosnak ezután már nem kellett a zsákmány sem, a szállásuk melletti

konténerbe dobták a zsákokba rejtett ruhákat.

A bizonyítékként használható csomagokat aztán december 20-án találták meg a nyomozók. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával indított eljárást a két arlói férfi ellen.