Idén rekordmennyiségű adomány érkezett a Mikulásgyárba

adomány ajándék ajándékozás épület belső FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gyermek KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ megnyitó Mikulásgyár Mikulásgyár megnyitása Mikulásgyár megnyitója SZEMÉLY születésnap adomány ajándék ajándékozás épület belső FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉ
Budapest, 2014. december 5. Gyerekek a 10. születésnapját ünneplő Mikulásgyár megnyitóján Budapesten 2014. december 5-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Rekord mennyiségű, több mint 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett idén a Mikulásgyárba, amelynek a fővárosi Lurdy Házban található gyűjtőhelye december 23-án is nyitva tart.
Vágólapra másolva!

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője elmondta, hogy pénteken 18 óráig még fogadja az adományokat. A rendkívüli nyitvatartásra azért van szükség, mert a fővárosaik adakozókedve a karácsony közeledtével egyre nő.

Ráadásul a postákon feladott adományok egy része sem érkezett még be. Idén egyébként a Mikulásgyár külföldről is sok adományt kapott. Az első Norvégiából érkezett, az utolsó pedig várhatóan Japánból, a Toyota gyárából érkezik.

Gyerekek a 10. születésnapját ünneplő Mikulásgyár megnyitóján Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Idén mintegy 200 ezer ember kereste fel a Mikulásgyár vidéki - debreceni, nagykanizsai, kaposvári, miskolci, szegedi, szolnoki és Zala megyei, valamint két fővárosi - gyűjtőpontjait, ahol a gyerekeket programokkal is várták.

A Mikulásgyár által összegyűjtött adományokat a Magyar Posta szállítja a Magyar Vöröskereszt központjába, a szervezet a rászorulóknak juttatja el az ajándékokat.

Az idei rekordmennyiségű adománnyal egyébként meghaladja az egymillió kilogrammot a Mikulásgyár által az elmúlt 12 évben összegyűjtött adományok súlya - olvasható a közleményben.