Bakondi: Az unió nehezen tanul

Kovács Zoltán; Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unióban továbbra is az új menekültügyi eljárás egységesítését és a kvótarendszert készítik elő, ebből is látszik, hogy az EU nehezen tanul és nehezen von le következtetéseket.
Vágólapra másolva!

Bakondi György az M1 reggeli műsorában azt mondta, a statisztikák azt mutatják, hogy egyre kevesebb a szír és egyre több a pakisztáni, az afgán, valamint az afrikai országokból érkező ember, akik gazdasági bevándorlók.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó Forrás: MTI/Marjai János

A főtanácsadó beszélt arról is, hogy Görögországból észak felé folyamatos "szivárgás" van, a magyar határra van, hogy többen érkeznek egyszerre, ilyenkor az embercsempészek egyidejűleg próbálkoznak, de a magyar hatóságok többnyire megakadályozzák az átjutást.

Bakondi György a Kossuth rádió 180 perc című műsorában ehhez hozzátette: hátrányban vannak az embercsempészekkel szemben, mert mindegyik európai ország jogállam, az ártatlanság vélelme érdekében tételes szabályok vannak, az embercsempész szervezetek és terroristák számára viszont ez a jogállamiság "nem értelmezhető", kijátsszák a kiskapukat.