Vágólapra másolva!
Ma van a nap, amikor majdnem elfelejtette felköszönteni Dávid nevű ismerőseit – mert fejben már a szilveszterre készül. És január 1-jén, kicsit másnaposan a Fruzsinákat se feledje! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalban párássá válik a levegő, napközben azonban sok napsütésre számíthatunk. Csak kevés helyen marad párás, felhős a levegő.

Reggel mínusz 7 és mínusz 2, délután mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulhat a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk.

Szombaton, Szilveszter napján gyengén felhős, napos és tartósabban ködös, ködfelhős tájak váltakoznak. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, de a ködös részeken ónos szitálás, zúzmaralerakódás előfordul. Reggel mínusz 6, délután plusz 1 fok körüli értékeket mérhetünk. Éjfélkor mínusz 5, mínusz 6 fok körüli fagy várható.

Vasárnap, újév napján is nyugodt téli időre van kilátás. Párás és derengő területek lehetnek. Komoly csapadék továbbra sem lesz. Reggel kemény fagy ígérkezik mínusz 7, mínusz 2 fokkal, délután fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Ha lemaradt volna a tegnapról

Meghalt Debbie Reynolds, Carrie Fisher anyja. Nyolcvannégy éves korában szerdán meghalt Debbie Reynolds énekes-színésznő, az ötvenes-hatvanas évek egyik fontos hollywoodi musicalsztárja, az Ének az esőben sztárja, az előző nap elhunyt Carrie Fisher színésznő anyja.

Az év legütősebb szexjelenetei a moziban. Az idei filmek tobzódtak a szexjelenetekben: volt köztük izzasztó, szemkápráztató, szenvedélyes, mókás vagy éppenséggel meghökkentő együttlét is.

Lefejeztek egy férje nélkül bevásároló nőt Afganisztánban.

Agyvérzést kapott az Operettszínház színésze. Autópályán, vezetés közben lett rosszul Benkóczy Zoltán, a Budapesti Operettszínház színésze. Agyvérzése volt, és csak a felesége lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

Múló divat vagy örök darab? - Toyota Yaris-használtteszt. Mattuló lámpabúrái alól olyan bamba kedvességgel néz ránk az első generációs Yaris, hogy még be sem ültem, de már értem, miért vágyik az akár 17 éves autóra megannyi női szív.

Boldog névnapot

December 30. az év 365. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 1 nap van hátra.

Ma a Dávidokat ünnepeljük.

A Dávid héber eredetű férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg: kedvelt, szeretett, illetve apai részről testvér, esetleg uralkodó, más vélemény szerint egyesítő. Istenszerető jelentése is elterjedt. Ez főleg Dávid királyhoz köthető.

A Dávid nevet a középkorban szinte nem is használták,

1967-ben is csak 7-en kapták ezt a nevet, a 80-as években már a 22. leggyakoribb férfinév volt. Az 1980-as, 1990-es években a Dávid igen gyakorivá vált, a Dakó, Dókus és Dózsa szórványos név volt, a 2000-es években a Dávid a 3-6. leggyakoribb férfinév, a többi nem szerepel az első százban.

Óvatosan a szilveszteri tűzijátékkal!

Heti premierek

  • Assassin's Creed
  • Teljesen idegenek
  • Kaliforniai álom
  • A fegyvertelen katona
  • Egyesült szerelmes államok