Belső vizsgálat indult a Jobbikban a meztelen polgármester miatt

Janiczak Dávid Jobbik meztelen
Janiczak Dávid
Vágólapra másolva!
A jobbikos belharcok újabb állomása lehet Janiczak Dávid ügye. Ózd polgármestere meztelen irodai fotót posztolt magáról a közösségi oldalán, így akarta megmutatni szándéka szerint, mennyire meztelennek és kiszolgáltatottank érzi magát, amiért szerinte lehallgatták az irodáját. A Ripost úgy tudja, hogy Vona Gábor pártelnök belső vizsgálatot rendelt el az Ózdon történtek miatt. 
Vágólapra másolva!

"A belső beszélgetések tartós, hónapokon keresztül történő rögzítése és nyilvánosságra hozatala aljas, minden politikai kultúrát nélkülöző tett, amivel meztelenné, kiszolgáltatottá teszik a szereplőket - egyebek mellett ezzel indokolta Janiczak Dávid, hogy félmeztelen fotót posztolt magáról, amint hivatalában, az ózdi polgármesteri irodában ül az asztalánál.

A jobbikos politikus szerint az irodájában elhangzott

készített, és az interneten nyilvánosságra hozott felvételekkel az az elkövetők célja, hogy pellengérre állítsák őt, bizalmatlanságot, ellentéteket szítsanak, és legvégül megdöntsék az őt polgármesterré tevő választói akaratot – írta a pestisracok.hu.

Janiczak Dávid Forrás: Facebook

A ripost.hu információi szerint a lehallgatott beszélgetések sokakat hozhatnak nehéz helyzetbe a szinte naponta különböző botrányokba keveredő Jobbikban. A lap úgy tudja, hogy Vona Gábor pártelnök az év utolsó napján

belső vizsgálatot indított

a lehallgatások tisztázására, ugyanakkor a meztelenre vetkőző Jobbik alelnök viselkedését is erősen nehezményezte, hiszen az ismét nevetségessé teszi a botrányból botrányba keveredő pártot.

Újabb fejezet a Jobbik botrányaiban

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem zárható ki, hogy a lehallgatás a jobbikos belharcok egyik újabb állomása. "A párt

nagyon sok olyan dologgal szembefordult, amit korábban képviselt,

ezek között kiemelném az alaptörvény kérdését, amelyet úgy nem szavazott meg a Jobbik, hogy korábban a párt elnöke is úgy fogalmazott, hogy ez hazaárulással ér fel. Lehet, hogy ennek is következménye az, hogy egyre hevesebb belharcok vannak a Jobbikban" - mondta a politikus.

A belső feszültséget jelzi, hogy néhány napja Vona Gábor elnök a zsidó közösségnek küldött üzenetet hanuka ünnepe alkalmából. Emiatt a Jobbik vecsési szervezete nyíltan szembeszállt az elnökkel, trágár és antiszemita mondatokkal tiltakoztak az üzenet ellen, a pártelnök pedig büntetést ígért a vecsési jobbikosoknak.