Az új év első újszülöttjénél járt Ókovács Szilveszter

2017.01.01. 14:18

Immár hagyományosan, az Operaház "Útravaló 2017" című CD-jével ajándékozta meg Ókovács Szilveszter főigazgató az új év első babáját, Noelt, aki fél perccel éjfél után jött a világra Budapesten. 

A Magyar Állami Operaház "Útravaló 2017" címmel megjelent CD lemezével köszöntötte az intézmény főigazgatója az év első kisbabáját, Noelt, aki az új év első babájaként Budapesten, a Semmelweis Egyetemen éjfél után fél perccel jött a világra.

Ókovács Szilveszter főigazgató megajándékozza Noelt és édesanyjátForrás: Csibi Szilvia

Ókovács Szilveszter az idei Kodály-évre utalva úgy fogalmazott, a neves zeneszerző, zenetudós világosan és tömören leszögezte, hogy a gyermek zenei nevelése nem az anyaméhben, hanem minimum a nagyanyai méhben kezdődik.

Mi most, az ötödik Útravaló-kiadáskor annak örvendünk, hogy minden évben tudtunk új műsorral újat mondani, s hogy több százezer családnál már otthonra leltünk. Sokaknál már másodszor, akár harmadszor is - gyorsan gyarapodó családoknál ez lehetséges" - tette hozzá.

Az Operaház ötödik alkalommal állít össze zenei kiadványt az újszülöttek számára. Az Útravaló című sorozat minden évben más szempontok szerint válogat a zeneművekből. A 2017-es lemezen többek közt Mozart A varázsfuvola és Rossini Sevillai borbély című operájának nyitányai szerepelnek, de Kodály Háry Jánosából az Intermezzo is felcsendül rajta.