Lefújták a szmogriadót Miskolcon

szmog füst szmogriadó budai Vár Turista füst szmog szmog riadó szmogriadó városkép Budapest por
Budapest, 2017. január 2. Turisták a budai Várban 2017. január 2-án. A fővárosban hajnalban elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát csütörtökön Miskolcon, ugyanakkor Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy másik városában, Sajószentpéteren továbbra is fenntartják azt.
Vágólapra másolva!

A borsodi megyeszékhelyen hétfőn rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a város automata mérőállomásai azt jelezték, hogy a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket.

A levegő minősége azóta javult, a szálló por koncentrációja az utóbbi 24 órában alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért a polgármester megszüntette a szmogriadót.

Sajószentpéteren továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata, amelyet szintén hétfőn rendeltek el. Korábban Budapesten, Nyíregyházán és Szegeden is elrendelték a szmogriadót. Ezt az intézkedést a fővárosban és a szabolcsi megyeszékhelyen azóta visszavonták.

A fővárosban január 2-án hajnalban rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Forrás: MTI/Mohai Balázs