Hétvégéig minden igénylő megkapja a szociális tűzifát Szekszárdon

Varga Annamária ajtó befűt családi ház EGYÉB TÁRGY ÉPÜLET fahasáb kályha Lakóépület TÁRGY tűzifa ajtó befűt családi ház EGYÉB TÁRGY ÉPÜLET fahasáb kályha Lakóépület TÁRGY tűzifa Varga Annamária fűt be a Hello Wood csapatának a héten lebontott, tűzifából é
Varga Annamária fűt be a Hello Wood csapatának a héten lebontott, tűzifából épített karácsonyfa-installációjából származó fahasábokkal soroksári családi házában. A Design Terminállal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen épített tizenegy méter magas ünnepi installáció ötezer darab, összesen mintegy százötven mázsányi tűzifából épült. A hasábokat a fa lebontása után három rászoruló családhoz szállították
Vágólapra másolva!
A hétvégi hideg időjárás előtt minden igénylő megkapja a szociális tűzifát Szekszárdon, amelyet saját forrásból biztosít a rászorulóknak az önkormányzat - mondta a város polgármestere csütörtökön Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) hozzátette: a mostani fűtési szezonban 142 háztartás kap egyenként 15 mázsa szárított tűzifát, amely több száz szekszárdinak jelent segítséget. Ismertetése szerint a tolnai megyeszékhelyen összesen 200 tonna fát szállítanak ki a rászorulóknak. A megyei jogú városok a szociálistűzifa-akcióhoz nem jogosultak költségvetési támogatásra, így ezt saját forrásból, összesen hatmillió forintból fizeti az önkormányzat.

- mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a 142 családnak jelentős segítség, hogy a hétvégére jelzett mínusz 15 fok megérkezése előtt a tűzifa rendelkezésükre áll.

A sajtótájékoztató helyszínén, a Tavasz utcában csütörtök reggel a 114. igénylőhöz vitték ki a tüzelőt, a nő édesanyjával és két kiskorú gyermekével él lakóházában. A szekszárdi közgyűlés 2016. októberben módosított szociális rendelete szerint azok jogosultak a szociális tűzifára, akiknek havi nettó jövedelme egyedülállók esetén a 71 500 forintot, családban élők és nyugdíjasok esetében a 85 500 forintot nem éri el. A támogatást a 2017/18-as fűtési szezonra a tavalyinál korábbi időpontig, szeptember 30-ig igényelhetik a rászorulók.