Tíz évet is kaphat a Kálvária téri gázoló

Vágólapra másolva!
Egy ember belehalt, egy másik életre szólóan belerokkant abba, hogy egy férfi részegen rodeózott a józsefvárosi Kálvária téren. A gázoló több mint tíz évet kaphat.
Vágólapra másolva!

Az úttestről hajtott fel a járdára, és két gyalogost is elütött egy 26 éves férfi január 2-án, a fővárosi Kálvária téren, a száguldó autóst egy lámpaoszlop állította meg.

Ivott, gázolt, menekült

Az Orig nem hivatalos értesülését később a hatóságok is megerősítették:

a gázoló részegen vezetett,

a baleset után pedig el akart menekülni a helyszínről, az odasereglett járókelők azonban lefogták a rendőrség érkezéséig.

A túlélő is belerokkant

Az egyik gyalogos, egy idős férfi még aznap belehalt sérüléseibe a kórházban, a másik sértett pedig belerokkant a találkozásba - úgy tudjuk,

a nő egyik lábát amputálni kellett,

az orvosok már nem tudták megmenteni a sérült végtagot. Információink szerint a gázoló büntetett előéletű, korábban is állt bíróság előtt kisebb közlekedési kihágások miatt.

Már előzetesben

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntettével vádolja a sofőrt – ha a bíróság helyt ad a vádaknak, a vádlott akár 11 év börtönbüntetésre is számíthat.

A férfit ügyészségi indítványra csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték,

mivel a bűnügy súlya, a várható büntetés nagysága miatt joggal lehetett tartani szökésétől, elrejtőzésétől is.