Halálra fagyott egy férfi Ferencvárosban

Hajléktalanként halt meg az egykori szépségkirálynő
Vágólapra másolva!
Holttesthez riasztották a rendőröket és mentősöket Ferencvárosban, egy hajléktalan fagyott halálra a Kvassay Jenő úton. Már nyolcvannál is több áldozata lehet az idei télnek, sokan közülük fűtetlen lakásukban haltak meg.
Vágólapra másolva!

Megfagyott egy férfi Budapesten, a IX. kerületben – a rendőrséget pénteken kora reggel riasztották a mentők, hogy holttestet találtak a Kvassay Jenő úton, tudta meg az Origo.

Hontalan lehet

Úgy tudjuk, közterületen, egy romos házban találtak rá a kihűlt férfira. A rendőrség megerősítette a halálesetről szóló információt - mint jelezték, bűncselekmény gyanúja nem merült fel az ügyben, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.

Több mint nyolcvanan fagyhattak meg

A legújabb halálesettel

már nyolcvannál is több halálos áldozata lehet az idei télnek.

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) összesítése szerint 2016. december végéig összesen 80-an fagytak halálra, közel kétszer annyian, mint 2015 azonos időszakában –

Az otthon hidege

Az MSZF úgy tudja, feltűnően

megnőtt azok száma, akik fűtetlen lakásokban vesztették életüket.

Ha a kórházba szállítás közben vagy után meghalt, hipotermiás eseteket is beleszámítjuk, hatszor annyian haltak meg otthon, mint a szabad ég alatt – írja közleményében a szervezet, amely az idei telet nézve, végzetesen kihűlt hajléktalanról tud.

A hajléktalanok mellett az egyedül élő időseket is fenyegeti a végzetes kihűlés. A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A legveszélyeztetettebb csoport a magányosan élő, nélkülöző vidéki időseké lehet, akik nem tudják kifizetni a tüzelőanyagot, vagy éppen nincs erejük a tűzifa felaprítására, és hozzátartozóik segítségére sem számíthatnak.

Érdeklődtünk a rendőrségnél és az Országos Mentőszolgálatnál is, hogy hivatalos adataik szerint hány fagyhalál történt az idei és a tavalyi télen Magyarországon, ezek közül hány esetet regisztráltak Budapesten. Választ egyelőre nem kaptunk, ha érkezik reakció, frissítjük cikkünket.