Kegyetlen mostohák: ököllel, csákánnyal verték áldozatukat

Vágólapra másolva!
Kocsmai balhét próbált megelőzni a kömlői férfi, de ő húzta a rövidebbet: nevelőapja és féltestvére brutálisan megverte a sértettet, amiért közbe mert avatkozni.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes sérülésekkel, törött állkapoccsal és koponyával szállítottak kórházba 2016 tavaszán egy 27 éves kömői férfit. A támadói saját családtagjai - féltestvére és nevelőapja – voltak, akik nem bírták elviselni, hogy az áldozat szerintük megalázta öccsét egy kocsmai konfliktusban.

Az ügy előzménye, hogy a két testvér egy helyi bárban iszogatott, a gyorsan lerészegedő fiatalabb fivér pedig kéretlen gitárjátékkal próbálta szórakoztatni a jelenlévőket. Ennek nem mindenki örült, a gitározó férfi pedig belekötött az elégedetlenkedőkbe – bátyja próbálta menteni a helyzetet, és hazaküldte az amatőr zenészt.

Bosszút állt, mert hazaküldték

A részeg testvért dühöngve haza is ment, de félórán belül visszajött, kezében egy karóval. Bátyja hiába próbálta csillapítani, vitájuk verekedésig durvult,

az agresszív öcs pedig úgy megütötte féltestvérét, hogy annak álla is eltörött.

Hajtóvadászat a mostohafiú ellen

Ha ez még nem lett volna elég, a bántalmazó hazasietett apjához, hogy elmondja, milyen sérelmek érték, apa és fia pedig autóba ült, és utána együtt vadásztak a sértettre. Hazaúton, az utcán érték utol, nevelőapja pedig számon kérte, és háromszor arcon ütötte az egyébként is sérült fiatalt.

Csákánnyal, csúzlival

Ezután külön, de mindhárman hazatértek, ahol folytatódott az áldozat bántalmazása: nevelőapja egy kannából gázolajat locsolt rá, és felgyújtására bíztatta vér szerinti fiát – a sértett ekkor menekülőre fogta, de a mostohaapa utolérte, és egy

kiscsákánnyal betörte koponyáját.

Ráadásként, öccse ezután még csúzlival fémcsavarokat lőtt a vérző férfira, több felületi sérülést is okozva.

A kegyetlenül megkínzott sértettet mentők szállították el, támadói ellen pedig eljárás indult. A nevelőapát, mint első elsőrendű vádlottat jelenleg életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, a verekedő féltestvért pedig súlyos testi sértéssel vádolja a A Heves Megyei Főügyészség.

Az apára letöltendő, míg vér szerinti fiára felfüggesztett börtönbüntetést két a vádhatóság.