Korcsolyapálya nyílt a Velencei-tónál

Vágólapra másolva!
Megnyílt szombaton reggel a jégpálya az Agárdi Popstrandon, a Velencei-tónál. A Balatonnál viszont a szakemberek szerint még nem elég biztonságos a jég.
Vágólapra másolva!

Veszélyes a Balaton jégfelülete a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. A pénteki erős északi szél ugyanis több helyen is feltörte a parti jeget, és bár éjszaka kellőképpen hideg volt, van, ahol csak néhány centiméter vastagságúra nőtt a jégréteg. A biztonságos korcsolyázáshoz legalább 10 centi vastagnak kellene lennie.

Az Agárdon, a Velencei-tónál nyílt korcsolyapályán viszont biztonságos, 11 centiméter vastag természetes jég várja a téli sportok kedvelőit. Az ingyenes jégpályán fakutya- és korcsolyakölcsönzéssel, melegedővel, büfével és fűtött nyilvános vécével is várják a vendégeket.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a szabad vizek jegére csak abban az esetben szabad rámenni, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog, és akkor is csak azokon a helyeken, amelyek nem esnek tiltó rendelkezések hatálya alá.

Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel - a biztonságos munkavégzés kivételével -, kikötők és veszteglőhelyek közelében, valamint általánosságban a folyóvizeken - írták a katasztrófavédelem megyei honlapján.