Váratlan utazás: kocsiszínbe vitték a 4-es metró utasait

kocsiszín
Kelenföldi kocsiszín. Itt még biztosan nem járt a 4-es metró utasainak többsége
Vágólapra másolva!
Egymást érték a bakik péntek reggel a 4-es metró vonalán, előbb egy járat állt meg negyedórára két állomás között, egyik másik, utasokkal teli szerelvényt pedig járműtelepre vittek. A BKV még nem magyarázta meg, mi okozta a hibákat.
Vágólapra másolva!

Több baki is történt péntek reggel a 4-es metró vonalán, az utasok az alagútban vesztegeltek, vagy nem várt helyre szállították őket – írja az esetekről beszámoló Közlekedő Tömeg.

Leáll vagy rossz helyre indul

A közlekedési Facebook-oldal szerint a reggeli csúcsforgalomban állt le az egyik szerelvény. Utasai negyedórát várakoztak a Rákóczi tér és a II. János Pál pápa tér között, a meghibásodás miatt pedig később

két órán keresztül nem álltak meg a metrók a a II. János Pál pápa téri megállóban.

A vonalon baki bakit követett: a Közlekedő Tömeg szerint egy szerelvényt ugyanis az automata vezetésirányító rendszer tévedésből kivitt a kelenföldi járműtelepre, ahonnan emberi irányítással vezették vissza a vonatot.

Kelenföldi kocsiszín. Itt még biztosan nem járt a 4-es metró utasainak többsége Forrás: Facebook/ Közlekedő Tömeg

Váratlanul tolatni kezdett

Egy kommentelő szerint félelmetes volt, hogy

a vezető nélküli szerelvény váratlanul tolatni kezdett az alagútban,

a metrós munkatársak pedig a helyszínen sem árulták el, miért is kötött ki a járat Kelenföldön.

Érdeklődtünk a BKV-nál, hogy mi idézhette elő a két hibát, és indítanak-e belső vizsgálatot az ügyben. Választ még nem kaptunk, ha érkezik reakció, frissítjük cikkünket.