Válságos állapotban a táplánypusztai tűz egyik sérültje

Táplány
Tűzoltó a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiéniés Otthonban, A tűzeset során egy ember meghalt, negyvenheten füstmérgezést szenvedtek, közülük tizennégyet kórházba vittek
Vágólapra másolva!
Lélegeztetőgépen tartják az idős beteget, aki életveszélyesen megsérült a táplánypusztai tűzben. Szombaton egy ember meghalt, sokan kórházba kerültek, mikor leégett a helyi szociális otthon egyik épülete.
Vágólapra másolva!

Válságos az állapota az idős betegnek, akit a szombat délelőtti táplánypusztai tűz után szállítottak a győri Petz Aladár kórházba.

A sérültet intenzív osztályon, lélegeztetőgépen tartják, Oláh Attila, a kórház orvosigazgatója szerint ugyanakkor nincs közvetlen életveszélyben.

Egy lakó nem élte túl

Mint az Origo megírta, szombat délelőtt hetvenhárom beteget kellett kimenekíteni a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonból, miután tűz ütött ki az egyik épület ruharaktárában.

Tűzoltó a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiéniés Otthonban, A tűzeset során egy ember meghalt, negyvenheten füstmérgezést szenvedtek, közülük tizennégyet kórházba vittek Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A sűrű füst megtöltötte a folyosókat, a tűzoltók csak légzőkészülékkel tudtak bejutni a betegekhez. Az egyik ápolt a helyszínen életét vesztette - a lakók közül negyvenheten panaszkodtak légzési nehézségekre, közülük tizennégy embert kellett végül kórházba szállítani.