Rétvári: A nyugati világnak erkölcsi kötelessége segíteni

A Gulág Virágai Bujtás Merdzsán GULAG Emlékév Nemzeti Színház Rétvári Bence Sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Rétvári Bence szerint a Közel-Keleten a legnagyobb szükség az oktatás és az egészségügy újjászervezésére van. Az államtitkár a térségben tájékozódott a keresztények helyzetéről, és jelezte: a nyugati világnak erkölcsi kötelessége a segítségnyújtás.
Vágólapra másolva!

A Közel-Keleten a legnagyobb szükség az oktatás és az egészségügy, valamint az alapvető közműszolgáltatások újjászervezésére van - mondta a Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az állami tévében.

Rétvári Bence Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Rétvári Bence - aki háromnapos közel-keleti útjáról számolt be - elmondta, azért utazott Irakba, hogy helyben egyeztessen helyi egyházi vezetőkkel az otthonukból elüldözött keresztényeknek nyújtandó humanitárius segítségről.

Az államtitkár szerint nehézséget okoz, hogy a keresztényeket elüldöző Iszlám Állam távozása után is sok helyen ellenségesek a visszatérni szándékozó keresztényekkel.

Elmondta, az ottani keresztények helyben szeretnék közösségük jövőjét újraindítani.

Rétvári Bence említést tett egy magyar pénzügyi segítséggel épülő iraki iskolaépület újjáépítéséről, valamint arról, Magyarország hárommillió eurót fizetett be a szíriai újjáépítési alapba. Kijelentette: a nyugati világnak erkölcsi kötelessége segíteni.